SREČANJA 2012 / Mednarodni festival likovnih umetnosti ZDSLU Kranj

Festival: SREČANJA 2012
Mednarodni festival likovnih umetnosti ZDSLU Kranj

Lokacija: Peterokraki stolp Škrlovec novi multimedijski center, Kranj
Datum: 16. oktober - 15. november, 2012
KATALOG
 
Razvoj medijske tehnologije je v zadnjih desetletjih omogočil neslutene možnosti uporabe. Z množičnimi socialnimi mediji in digitalizacijo, je naše življenje postalo bolj temeljito povezano z novimi tehnologijami, novim načinom življenja, ter novim dojemanjem časa kot takega.
Virtualizacija našega življenja je vseobsegajoča in neustavljiva. Doba liberalnega kapitalizma nam skozi medije kaže rešitve za vse naše probleme; socialne, ekonomske, okoljske, … . Preko interface ekranov, nam omogoča novo čustveno življenje v virtualnem svetu, ki ga v resnici sami soustvarjamo. Tam ni bolečine, tam ni pravih čustev, vse je podrejeno našemu egu in sreči.
Video sicer že dolgo ne uvrščamo med nove medije vendar je vseeno vodilna tehnika, ki statično sliko spreminja v gibanje.

NEOBAROK

Kontrast kot temeljna značilnost našega življenja: rojstvo in smrt, toplo in hladno, staro in novo, prihajanje in odhajanje. Zahodna civilizacija utemeljena v Italijanski renesansi se mogoče bliža svojemu koncu. 500 let žlahtne tradicije se izgublja v podobah kaosa ter uničenja. Fetus se skuša prebiti, življenje najti svojo pot vendar mu omejenem s prizori destrukcije ne uspeva. Martin Luther King, govor o enakosti, svobodi, bratstvu. Ubit.



Video dokument postavitve.